PRESENTATION
PRODUKTIONER
KALENDARIUM
PRESS
KONTAKT

 

 

 

Lottas CV »

 

PRESENTATION

Lotta Gahrton Prod.

är verksam inom ett brett arbetsfält med dansproduktioner för både barn, ungdomar och vuxna på repertoaren. Gruppen har visat sina föreställningar på bl a Zebradans, Dansens Hus, Kulturhuset och Moderna Dansteatern i Stockholm, samt på turnéer över hela landet. Utomlands har Lotta Gahrton presenterat sina verk t.ex. vid utomhusföreställning i Pakali-n-ding i Gambia eller på internationell dansfestival i Almada Portugal.

LGP är delvis baserade i Tensta, en flerkulturell förort utanför Stockholm, vilket återspeglas i många av våra produktioner. LGP undersöker kontinuerligt begrepp som delaktighet, demokrati och publikens roll. Olika nivåer av publik delaktighet undersöks i både de konstnärliga processerna och i själva föreställningsögonblicket.

Under 2016 visar vi bl a Artiklarna, Min mamma är en import och Ragnar, Kämpingebacken 3 i Tensta. Vi fortsätter samarbetet med K A Almgrens Sidenväveri där vi tillsammans med bl a Fiber Art Sweden presenterar nutida scenkonst i en unik och levande musei-miljö. Tillsammans med Länsmusiken spelar vi i september föreställningen Mandom, mod och morske mänSiaröfortet i Stockholms skärgård.

Med fokus på migration och integration och med en uttalad ambition att nå ut också till nyanlända scenkonstnärer har vi startat ett projekt kallat Världens Scenkonstnärer, där scenkonstnärer med olika bakgrund möts och utbyter erfarenheter. Vår första öppna sammankomst blir på Etnografiska muséet i februari.

Vi är fortsatt en del av Dansnätverket Tensta Dansar, som bl a anordnar en ny festival för barn och unga hösten -16.

LGP har i sina olika projekt under 2016 stöd från Stockholms stad, Stockholms län, Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd, Österåkers kommun och DiS. Stöd för produktionerna har också erhållits från Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Allmänna Arvsfonden och Uppsala kommun.

 foto Hans Skoglund